Detailing Auto Profesional

iulie 25 2023
Detailing auto profesional

Detailing Auto Bucuresti

Ce inseamna detailing-ul auto?

Vrei sa iti alinti masina si sa ii “oferi” un tratament special? Vrei sa apelezi la servicii de detailing auto profesional dar nu stii ce inseamna si ce presupune asta? In cele ce urmeaza iti spunem cam ce ar trebui sa insemne acest serviciu.     

Prin detailing auto profesional intelegem arta si mestesugul de a curata si restaura un autovehicul pentru a “arata ca nou”. Serviciile de detailing auto sunt mult mai precise si necesita mult mai multa munca decat serviciile clasice ale unei spalatorii auto. Spalatoria auto, de multe ori, este un sistem automatizat prin care trece masina si este curatata la exterior. Detailing-ul auto este un serviciu care este intotdeauna realizat manual si include interiorul si exteriorul auto.

Sa spele masina interior si exterior o poate face oricine, cat mai bine poate, dar pentru detailing auto este nevoie de un profesionist care si stie sa foloseasca tehnici si produse de cea mai inalta calitate pentru curatarea, intretinerea si protejarea suprafetelor interioare si exterioare.

Iata cateva servicii incluse in procesul de detailing auto:

Detailing Auto Suprafete Exterioare

  • Spalare si uscare exterioara – spalarea si uscarea se realizeaza manual. Tehnicianul va pulveriza si va sterge exteriorul masinii cu produse specializate. Asta include spalarea manuala a jantelor, manerelor usilor si a sticlei.

  • Paint Claying – se foloseste o bara de argila pentru a indeparta orice urme si reziduuri ramase in urma spalarii exterioare. Rezultatul  folosirii argilei este o suprafata mai curata si mai neteda si ajuta la cresterea eficientei lustruirii si a ceruirii. Asemenea produse se utilizeaza chiar si in industria muzicala, pentru instrumentele unui band nunta sau ale artistilor in general.

  • Lustruire (polishing) – se foloseste un produs abraziv pe vopseaua masinii pentru a indeparta straturile mici de lac transparent. Acest lucru face sa dispara micile zgarieturi si vartejuri aparute in vopseaua masinii. Proces utilizat in mode deosebit si in industria de echipamente electronica, laptopuri refurbished, produse si accesorii similare.

  • Sigilare si ceruire – pentru a da masinii un luciu stralucitor si pentru a adauga un strat protector vopselei masinii, se va aplica un etansant. In cele mai multe cazuri se foloseste ceara.

  • Alte servicii care se mai pot face la detailing-ul exterior include revopsirea ornamentelor, curatarea motorului, lustruirea farurilor, repararea barei de protectie, retusarea vopselei, sau repararea zonelor vitrate.detailing auto sector 3

  Detailing Auto Suprafete Interioare

   • Aspirare suprafete – scaune, covoare si covorase, captuseala, zona de incarcare din spate si portbagajul sunt aspirate pentru a indeparta si curate resturile.

   • Spalare si periere – acest lucru se face pentru a indeparta petele din covoare si covorasele de protective.

   • Curatare cu abur – acest tip de curatare este o metoda mai eficienta de indepartare a petelor rezistente din covoare si scaune.
   • Curatarea geamurilor – se realizeaza manual,bineinteles, si se aplicape zona parbrizului,lunetei si a geamurilor.
   • Intretinerea pielii – un produs pentru curatarea pielii si sapun se folosesc pentru a curata elemente din piele ale masinii.
   • Parfumare sau odorizare
   • Curăţarea geamurilor – curăţarea parbrizului şi a geamurilor.
   • Parfumare – multi tehnicieni pulverizeaza un deodorant in interiorul masinii pentru a oferi masinii un miros de curat si nou.

   Unele companii de detailing auto profesional furnizeaza si servicii aditionale cum ar fi :

    • Corectarea vopselei – acesta este un proces care inlatura defectele aparute pe stratul superior al vopselei masinii, cum ar fi vopseaua terna sau oxidarea. Majoritatea folosesc o masina de lustruit rotativa pentru a putea oferi cea mai buna corectie a vopselei.

    • Acoperirea ceramica –  se foloseste un polimer lichid, care se aplica pe exteriorul masinii pentru a adauga un strat protectiv vopselei. Acest polimer este folosit adesea pentru a inlocui ceara premium.
    • PPF- PPF este o folie de protectie a vopselei. Este o pelicula subtire de poliuretan, care ajuta la protectia vopselei auto de aschii de roca, zgarieturi mici, lumina UV, depozite minerale, ploi acide si alte elemente neprevazute ale naturii. Acest strat poliuretanic ofera o protectie mai completa si mai indelungata decat protectia ceramica.

    De ce sa apelezi la serviciile unei firme de detailing auto?

    Faptul ca duci masina la curatat si spalat relativ des, inseamna ca ai o masina curata, dar nu o masina intr-o stare impecabila. Detailingul auto nu mentine doar o masina curata ci protejeaza si vopseaua si interiorul masinii, astfel incat acestea sa nu mai fie atat de vulnerabile la elementele naturii si la uzura rezultata in urma utilizarii zilnice a masinii.

    Detailing-ul te ajuta sa prelungesti durata de viata a masinii si o ajuta sa isi pastreze o valoare maxima de revanzare. Pe termen lung, detailing-ul auto efectuat in mod regulat adauga valoare masinii si ne ajuta sa economisim  bani.

    Un alt motiv ar fi satisfactia. Cui nu-i place sa conduca o masina noua si stralucitoare?

    Ai investit multi bani in masina si vrei sa ii acorzi cat mai multa atentie si sa o mentii stalucitoare si asta iti da o satisfactie deosebita.

    Siguranță și sănătate – o mașină curată îndepărtează praful și orice alte particule periculoase care protejează șoferii și conducătorii de alergii și alte boli. Curățarea geamului de pe parbriz, geamuri și oglinzi îi ajută pe șoferi să vadă mai bine și să evite accidentele.

    Poate parea un serviciu inutil pentru masina ta, dar daca stai si analizezi in profunzime, iti vei da seama ca detailing-ul auto ajuta la mentinerea masinii tale pe termen lung si in acest mod la realizarea de economii si la obtinerea unei calitati  mai bune a vietii pentru tine si cei dragi tie. Pe curand!

    Detailing Auto Sector 3 Detailing Auto Vitan Bobocica

    Detailing Auto Vitan Cosmetica Auto Vitan

    Trimite mesaj/comentariu